ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ; ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΚΟΥΖΙΝΑ

Μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι και δεν ξέρεις τι θα χρειαστείς; Αναπόφευκτα όταν στήνουμε νέο σπιτικό μια τάση να τα πάρουμε όλα μας πιάνει. Συγκρατήσου. Κυρίως αν το βαλάντιο σου δεν είναι μεγάλο, καλό είναι να ξεκινήσεις με τα απολύτως απαραίτητα.
Ποια είναι όμως αυτά τα απαραίτητα;
ΚΟΥΖΙΝΑ
Ξεκινώντας από την κουζίνα (γιατί ναι θα πρέπει να μαγειρέυεις και να τρως) θα χρειαστείς σίγουρα τα παρακάτω:

ΕΠΙΠΛΑ
Οπωσδήποτε θα χρειαστείς ένα τραπέζι (έστω και μικρό) καρέκλες και σίγουρα σκαμπό (αν δεν έχεις χώρο πάρε κάποια που να διπλώνουν και να μη πιάνουν χώρο.
ΠΙΑΤΑ
Τουλάχιστον από  4 σετ (βαθύ, ρηχό, φρούτου).
ΠΟΤΗΡΙΑ
Πάρε μπόλικα. Θα τα σπάσεις ούτως ή άλλως.
Οκ πλάκα κάνω. Μια δωδεκάδα νεροπότηρα και μια εξάδα του κρασιού σίγουρα τη χρειάζεσαι.
Επίσης κούπες τουλάχιστον 6.
ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ
Από 6 σε κάθε είδος. Μη ξεχάσεις να πάρεις κουταλάκια του γλυκού. Με το κουτάλι της σούπας βολεύεσαι ναι να κάνεις καφέ αλλά κάπου θα χάσεις το μέτρημα
Επίσης 2 καλά μαχαίρια κοπής, κουτάλες (τρυπητή και σούπας) και 2 σπάτουλες ξύλινες. Όλα τα υπόλοιπα είναι χρήσιμα είναι όμορφα αλλά μπορείς και χωρίς αυτά.
ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ
Σίγουρα το σετάκι με τα 25 σκεύη στο αγαπημένο σου χρώμα είναι πειρασμός. Αλλά πίστεψέ με δε σου χρειάζεται αυτή τη στιγμή.
Μια κατσαρόλα βαθιά, μια ρηχή, ένα δυο ταψιά (αν δε θες να χρησιμοποιείς μιας χρήσης) και 2 τουλάχιστον τηγάνια (μικρό, μεγάλο) αντικολλητικά είναι ό,τι χρειάζεσαι. Στο τσακίρ κέφι κι ένα γουοκ μιας κι εκεί μπορείς να τηγανίσεις, να βράσεις και να ψήσεις τα πάντα.



Επίσης οπωσδήποτε θα χρειαστείς
Δυο σανίδες κοπής (λειτουργούν και σα δίσκος αν είναι αρκετά μεγάλες)
Ένα σουρωτήρι (μεταλλικό ή πλαστικό). Μπωλ μικρά μεγάλα για να αποθηκεύεις στη συντήρηση ή στην κατάψυξη, αλλά και να σερβίρεις σαλάτες για παράδειγμα και οπωσδήποτε μια λεκάνη για να αναμειγνύεις ή να πλένεις τα τροφιμα σου.
Προαιρετικά: Λεμονοστίφτη, μπρίκi και αναδευτήρα χειρός (χρήσιμος στις ομελέτες και στα γλυκά)

Ηλεκτρικές συσκευές
Ψυγείο
Μια μέτρια συντήρηση, μεγάλη κατάψυξη είναι η σωτηρία σου μιας και θα χρειαστεί πολλές φορές να καταψύξεις φαγητά ώστε να μη μαγειρεύεις καθημερινά.
Ηλεκτρική κουζίνα
(αν μένεις μόνος/η, μπορείς να πάρεις και ένα μικρό φουρνάκι με 2-3 εστίες)
Φούρνο μικροκυμάτων
Προτίμησε κάποιον που να έχει και λειτουργία ξεπαγώματος, σιγά μη θυμάσαι να βγάλεις το πρωι το κοτόπουλο να ξεπαγώσει. Επίσης όπως θα δεις αν ψάξεις λιγάκι, υπάρχουν άπειρες συνταγές πλέον για γρήγορα αλλά υγιεινά και εύκολα γεύματα που μπορείς να ετοιμάσεις σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.
Ατμομάγειρα
Ναι ατμομάγειρα. Πετάς μέσα τα λαχανικά, τα μπιφτέκια και ό,τι άλλο σκεφτείς και άστο να βράσει μόνο του. Σιγά μη σκάσεις να βράζεις με τις ώρες το κουνουπίδι και να πλένεις μετά και τις κατσαρόλες.
Τοστιέρα
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Μια η οποία να μπορεί να ψήσει τουλάχιστον 4 τοστ μαζί. Γιατί; Γιατί σιγά μη φας λιγότερα από τόσα. Άσε που στο τσακίρ κέφι ψήνεις από λαχανικά (ναι πάλι λαχανικά) μέχρι και μπριζόλα επάνω της. (Να προτιμήσεις μια που ν ανοίγει και να γίνεται σαν πλάκα ψησίματος
Καφετιέρα
Άν πίνεις γαλλικό καφέ για παράδειγμα σίγουρα θα τη χρειαστείς.
Βραστήρας
Απόλυτα χρήσιμος τόσο στην παρασκευή ροφημάτων όσο και στην πιο γρήγορη στο ζεστό νερό όταν π.χ. βιάζεσαι να βράσεις τα μακαρόνια γιατι πήγε αργάμιση και εσύ πεινάς σα λύκος.

Αυτά είναι κατ’ εμέ τα βασικά που χρειάζεται μια κουζίνα, για να μπορείς να πεις ότι είναι λειτουργική. Στην πορεία φυσικά ο καθένας μπορεί να προσθέσει ό,τι επιθυμεί.
Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού; Η απάντηση σύντομα σε σχετικό άρθρο.

More in EASY LIVING
ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Μόλις μετακόμισες στο νέο διαμέρισμα και δεν έχεις ντουλάπες στα υπνοδωμάτια...

Close