ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
½ Φασόλια γίγαντες
2 κρεμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ντοματοπολτό
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνιθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε ελάχιστα και ρίχνουμε το πρώτο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό , προσθέτουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό,τον μαϊντανό, τον άνιθο, το πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Μπορούμε να τα βάλουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί και να τα ψήσουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ή να τα αφήσουμε στην κατσαρόλα.

Καλή όρεξη

 

More in RECIPES
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 4 μετρια κολοκύθια τρυφερά σε φέτες...

Close