ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΕΡΦΑΡΩ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο χρόνο καθημερινά δαπανούμε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο; Είναι χρόνος τον οποίο ξοδεύουμε δημιουργικά ή σπαταλάμε στην κυριολεξία χωρίς λόγο; Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτό; Και ποιοι είναι οι λόγοι που επικαλούμαστε για να βρεθούμε ξανά συνδεδεμένοι μετά από λίγο;
Τελικά τι ειναι αυτό που μας τραβάει σ’ αυτόν τον κόσμο τον γεμάτο πληροφορία, τον τόσο μαγικό αλλά και τόσο τρομακτικό παράλληλα;
Το διαδίκτυο πλέον παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας με πολλους τρόπους και συμμετέχει σε πολλές από τις κινήσεις μας. Είτε πρόκειται για μια εμπορική συναλλαγή είτε για τη την επικοινωνία μα ή τη διασκέδαση μας. Είναι παρόν και έχει γίνει πλέον το μέσο με το οποίο χωρίς αυτό πολλοί θα στερηθούν ακόμη και το βιοποριστικό τους μέσο.

Η Κοινωνική διαδικτύωση είναι γεγονός. Μπαίνουμε στα κοινωνικά δίκτυα όπως για παράδειγμα facebook, twitter, instagram, ανταλλάσσουμε like, κάνουμε share ή tag και ερχόμαστε σε επαφή με μια μερίδα από τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία, το φλερτ και (γιατί όχι) τη δημιουργία σχέσεων ερωτικών.
Η εκ του σύνεγγυς ανθρώπινη επικοινωνία εξάλλου εδώ και αρκετά χρόνια τείνει πλέον την ανυπαρξία σε αντίθεση με την τηλεπικοινωνια όπου φίλοι, συνεργάτες ακόμη και συγγενεις ανταλλάσουν τις σκέψεις και τις ιδεες τους μέσω αυτής.
Οποιαδήποτε πληροφορία κι αν ζητήσεις ή δε ζητήσεις είναι ένα googling μακρυά σου. Αρκει να ζητήσεις την πληροφορία σε μια από τις αμέτρητες μηχανές αναζήτησης και σε πολύ λίγο χρονικο διάστημα οι πληροφορία θα ειναι διαθέσιμη να τη διαβάσεις, αποθηκεύσεις και μοιρασείς με άλλους.
Η μεταφορά εγγράφων,φωτογραφικού υλικού μεταξύ γνωστών και μη αλλά και η αποστολή σημαντικών πληροφοριών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και μέσω διαδικτύου, ενώ στον τομέα ενημέρωσης, η ταχύτητα ανανέωσης των νέων, ειδησεογραφικού και αθλητικού περιεχομένουν, μας ελκύει όλο και περισσότερο. Η τάση του ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ και η επιθυμία του να τα μαθαίνουμε όλα άμεσα, γίνεται ολοένα και πιο δελεαστική.

Στον τομέα της διασκέδασης τα πράγματα δεν ειναι διαφορετικά. Μουσική, ταινίες, παιχνίδια όλα διαθέσιμα και καλύπτουν τις προτιμήσεις και του πιο απαιτητικού χρήστη.
Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ατόμων χρησιμοποιείτο διαδίκτυο για τις εμπορικές του συναλλαγές. Εξόφληση λογαριασμών και αγορές αγαθών online είναι μια συνήθεια που έγινε ανάγκη ειδικά στο όνομα τόσο της εξοικονομησης χρόνου όσο και χρήματος.
Εκατομμύρια προϊόντα διακινούνται καθημερινά ανά τον κόσμο, όπως πάντα άλλωστε, με τη διαφορά όμως ότι στην εποχή μας η διαφήμισή τους έχει πριμοδοτηθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter,κα) και τα διάφορα blogs. Με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων, προωθούνται προϊόντα και γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό.
Ένας ολόκληρος κλάδος ζει και κερδίζει τα προς το ζην (και σε κάποιες περιπτώσεις και πολύ περισσότερα) παρέχοντας υπηρεσίες όπως ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη διαδικτυακού υλικού (web designers & developers), η παροχή λογισμικού (software) και εφαρμογών (apps), καθώς και η συμβουλευτική.Στον τομέα της εκπαίδευσης τώρα δεν είναι λίγα τα πανεπιστήμια και οι σχολές γενικότερα που έχουν ενταξει στο πρόγραμμα τους τη μέθοδος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (e-learning), η οποία κατακτά έδαφος ταχύτατα μιας και με τον τρόπο αυτό η πρόσβαση στην εκπαίδευση γίνεται πιο ευκολα και άμεσα ιδιαίτερα σε περιοχές που διαφορετικά δε θα είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα εκπαιδευτικά.
Το μέσο από μόνο του, καθώς και η αρχική ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε, δεν είναι «επικίνδυνο». Η κακή χρήση το κάνει επικίνδυνο και σαφώς δημιουργει συνθήκες τέτοιες ώστε να το αναθεματίσει και να το αποφύγει κάποιος. Για όλα τα παραπάνω όμως και για τόσα ακόμη που δεν αναφέρθηκαν σ αυτό εδώ το άρθρο, συμπερασματικά λέμε ότι το διαδίκτυο έχει να προσφέρει τόσα θετικά που σίγουρα με σωστή χρήση, χωρίς υπερβολές και με προσοχή, μπορεί σίγουρα να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του χρήστη.
Πριν λοιπόν καθίσετε μπροστά στον υπολογιστή και ξεκινήσετε την περιήγηση, καλό είναι πρώτα να εκπαιδευτείτε στη χρήση του, να γνωρίσετε τις δυνατότητες που σας παρέχει και κατόπιν ν αποφασίσετε για ποιο πραγματικά λόγο ξεκινάτε την περιήγηση.

Καλό σερφάρισμα

 

 

 

More in EASY LIVING
10+1 TIPS ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Τι γίνεται όταν ενώ σ αρέσει να καλείς κόσμο στο σπίτι...

Close