ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Και έρχεται η στιγμή που αποφασίζουμε να βάψουμε το σπίτι. Και η ερώτηση ειναι μια και επίμονη. Και τώρα τι χρώμα να το βάψω;. Το σίγουρο είναι οτι πολλές φορές έχουμε σκεφτεί να βάψουμε με χρώματα έντονα κάποιο δωμάτιο ή έστω κάποιον τοίχο. Και σίγουρα πολλές φορές το μυαλό μας πήγε σε χρώματα έντονα όπως το μπλε ή το κόκκινο. Τι ξέρουμε όμως γι αυτές τις αποχρώσεις; Και πως θα μας επηρεάσει ένα δωμάτιο που είναι βαμμένο με πράσινο χρώμα για παράδειγμα;
Το κάθε χρώμα επιδρά διαφορετικά στη διάθεση μας και ενώ κάποια χρώματα ειναι ιδανικά για το υπνοδωμάτιο κάποια άλλα μας προκαλούν ένταση και καλό ειναι να τα αποφεύγουμε.
Το ΜΠΛΕ και οι περισσότερες αποχρώσεις του κάνουν ένα υπνοδωμάτιο γαλήνιο, δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας και μας βοηθά να κοιμηθούμε ήρεμα, ενώ κάνει το μπάνιο να θυμίζει έντονα spa.


Παρόλα αυτά κάποιες αποχρώσεις του είναι αρκετά ψυχρές και μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε ότι κρυώνουμε οπότε καλό ειναι να αποφύγουμε το πολύ μπλέ σε όλο το σπίτι ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Χρώμα περισσότερο του καλοκαιριού ειδικα στις έντονες αποχρώσεις του.
Το ΚΟΚΚΙΝΟ είναι ένα χρώμα που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση. Μας κάνει πιο ενεργούς και γι αυτό ειναι ένα χρώμα που προτιμούν πάρα πολύ σε χώρους εστίασης και χώρους διασκέδασης. Καλό λοιπόν θα ήταν να το αποφεύγουμε σε χώρους που προορίζονται για ξεκούραση και χαλάρωση π.χ. υπνοδωμάτιο και να το χρησιμοποιούμε με σύνεση και όχι σε μεγάλες επιφάνειες.
Αντίστοιχα και το ΜΩΒ είναι το χρώμα που διεγειρει το δημιουργικό κομμάτι του μυαλού άρα δεν το προτιμάμε στο υπνοδωμάτιου, αν θέλουμε να κοιμόμαστε καλά και ξεκούραστα.
Αν όμως επιθυμούμε να φαίνεται το σπίτι μας πολυτελές, τότε το μωβ και οι αποχρώσεις του ειναι το ιδανικό μιας και το έχουμε συνδέσει με τον πλούτο και το αριστοκρατικό ύφος.


Το ΠΡΑΣΙΝΟ είναι το χρώμα που μας ταξιδεύει στη φύση. Προκαλεί τονωτικό και ήσυχο συναίσθημα και επειδή θεωρείται ανανεωτικό ταιριάζει σε όλους τους χώρους του σπιτιού ιδίως αν αποζητάμε το συναίσθημα της άνεσης και της ηρεμίας.
Αν βάψετε και τους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου ΚΑΦΕ, θα μετατρέψετε το σωμάτιο σε έναν χώρο ζεστό, φιλόξενο και ασφαλή. Σκεφτείτε το καφέ για τα δωμάτια που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Δίνει την αίσθηση της οικειότητας και της συντροφικότητας.
Ένας χώρος βαμμένος με ΑΣΠΡΟ χρώμα δείχνει πάντα πιο ανοιχτός και αέρινος ενώ δύσκολα μας επηρρεάζει συναισθηματικά. Συνδιάζεται άνετα με άλλα παλ ή έντονα χρώματα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργήσεις εύκολα και χωρις μεγάλο ποσοστό λάθους, ένα χώρο αρμονικό που να ταιριάζει στην προσωπικότητα του καθε ατόμου.
Το ΜΑΥΡΟ από την άλλη, είναι χρώμα που δίνει στο χώρο ιδιαίτερη κομψότητα αλλά παράλληλα είναι χρώμα δραμταικό και εύκολα μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα μελαγχολίας. Καλό είναι λοιπόν να το αποφεύγουμε σε μεγάλες επιφάνειες. Να το χρησιμοποιούμε σωστά και να φροντίζουμε να είναι όσο γίνεται πιο γυαλιστερό ώστε να αντανακλά το χρώμα του χώρου.

Όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε σε όποιαν απόχρωσή του, καλό είναι πριν ξεκινήσετε να βάφετε να προσπαθήσετε να φανταστείτε τον εαυτό σας να κινείται και να ζει μέσα στα χρώματα αυτά για αρκετά μεγάλο διάστημα. Όπως και να έχει μη διστάσετε να βάλετε πινελιές από το προσωπικό σας γούστο στο χώρο σας και απολαύστε την κάθε στιγμή στο νέο σας χώρο.

More in EASY LIVING
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ (CHALK PAINT)

Είναι η τελευταία λέξη της μόδας στην ανανέωση επίπλων, είναι η...

Close