ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
16 λαζάνια
100 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. πατάτες, κομμένες σε μικρό καρέ
600 γρ. σάλτσα με μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε μεσαίο καρέ
100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μεσαίο καρέ
120 γρ. ντομάτα κονκασέ
12 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
850 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
700 γρ. σάλτσα τομάτας
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να γίνουν εύκαμπτα και να μπορούμε να τα τυλίξουμε. Τα κρυώνουμε σε νερό με παγό, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις αλατίζουμε, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη μελιτζάνα και το κολοκύθι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα κιμά, τις πατάτες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Παίρνουμε ένα φύλλο λαζάνι, βάζουμε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγουμε σε ρολό, το κάνουμε κανελόνι. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.
Σε ένα ταψί διαστάσεων 24×30 εκ. αδειάζουμε τη σάλτσα τομάτας και πάνω της τοποθετούμε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα μπεσαμέλ, για 15-20 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in RECIPES
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΒΛΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ Για το ψητό κοτόπουλο 1 κοτόπουλο ολόκληρο (1,5 – 2...

Close