ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Μόλις μετακόμισες στο νέο διαμέρισμα και δεν έχεις ντουλάπες στα υπνοδωμάτια ή αυτές που υπάρχουν δεν επαρκούν; Πριν απελπιστείς και αρχίσεις να ψάχνεις άλλο διαμέρισμα πάρε βαθιά ανάσα κάτσε αναπαυτικά και χαλάρωσε όσο μπορείς.
Υπάρχει λύση. Ή μαλλον λύσεις.
Μια εύκολη και πολύ πρακτική λύση είναι τα ράφια. Ράφια παντού. Μικρά, μεγάλα, ξύλινα, μπορείς εύκολα να τα προμηθευτείς στις διαστάσεις που τα χρειάζεσαι και να τα στερεώσεις με μεταλλικές γωνίες
Τα ράφια δίνουν το περιθώριο να διαμορφώσει κανείς έναν τοίχο κενό εύκολα και απλά σε μια ωραία βιβλιοθήκη ή σε χώρο αποθήκευσης ρούχων σ’ ενα υπνοδωμάτιο

Στα ράφια μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις καλάθια για τα μικροπράγματα ή για όλα εκείνα που θέλεις να είναι συγκεντρωμένα κάπου όλα μαζί για παράδειγμα οι κάλτσες.
Συνθέσεις επίσης από ξύλινα βαμμένα τελάρα (αυτά του μανάβη) ή πλαστικά αν ταιριάζουν στο χώρο σου μπορούν άνετα να σε βοηθήσουν να αποθηκεύσεις ρούχα, τσάντες, παπούτσια (και φυσικά σε άλλο χώρο π.χ. καθιστικό ή κουζίνα να αποθηκεύσεις από βιβλία ως κατσαρολικά)


Για ρούχα που πρέπει να είναι κρεμασμένα μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μπάρες όπου θα μπορεις να βάλεις τις κρεμάστρες σου. Τις μπάρες τις φτιάχνεις με διάφορους τρόπους. Με σωλήνες στερεωμένους με αλυσίδες στο ταβάνι, κρεμασμένους κάτω από ένα ράφι με γαντζάκια ή μικρές αλυσίδες, με ανθεκτικό σκοινί.
Έξυπνη και πρακτική λύση ειναι και τα φτηνά κουρτινόξυλα από αλουμίνιο τα οποία κυκλοφορούν σε διάφορες διαστάσεις και τιμές και με λίγη φαντασία μπορούν να κάνουν και τον πιο απλό χώρο να φαίνεται όμορφα.
Αν συνδιάσεις όλα αυτά με έπιπλα που ήδη έχεις όπως μια συρταριέρα ή ένα μπαούλο το αποτέλεσμα θα ειναι παραπάνω από ικανοποιητικό και οι αποθηκευτικοί σου χώροι πολλαπλασιασμένοι


Για την περίπτωση που όπως κι εγώ, δε προτιμάς να είναι τα ρούχα σου σε κοινή θέα στο χώρο και προτιμάς να τα έχεις κάπου πιο διακριτικά, μια πολύ καλή ιδέα είναι να τα κλείσεις όμορφα όμορφα με μια κουρτίνα (νάτα πάλι τα κουρτινόξυλα που λέγαμε πριν) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Οι επιλογές ειναι πολλές. Ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σου λιγάκι με το κατσαβίδι και το σφυρί μπορείς να κάνεις θαύματα. Όποια λύση κι αν επιλέξεις το σίγουρο είναι ότι θα είναι πιο οικονομική από το να αγοράσεις ολόκληρη ντουλάπα. Οπότε μη διστάζεις. Βάλε τη φαντασία να δουλέψει και τα χέρια να δημιουργήσουν και δώσε στο χώρο σου το προσωπικό σου στυλ.

More in EASY LIVING
EASY MEAL: ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΒΑΖΑΚΙ

Πεινάς; Ναι αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο και τον λίγο που...

Close