ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΥΛΙΚΑ

1,5 πακέτο μακαρόνια Νο3

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
750 γρ. κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι κόκκινο κρασι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
7-8 κουταλιές αλεύρι1
Βούτυρο
4 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί (το άδειο εβαπορέ) νερό
300 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα ή κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας.
Τα σουρώνουμε στο τρυπητήρι και ρίχνουμε κρύο νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε ξανά τα μακαρόνια μέσα, ανακατεύοντας να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσουν.

ΚΙΜΑΣ
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου (ώσπου να απορροφήσει τα υγρά του). Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και προσθέτουμε το αλεύρι για να το καβουρδίσουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ, το νερό, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί εκτός από ένα κουπάκι. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ομοιόμορφα τα 3/4 από τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε όλο τον κιμά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια (ενδιάμεσα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί οπότε φροντιζουμε να έχουμε λίγο περισσοτερο από 300 γραμμάρια)
Έπειτα προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί (το κουπάκι που κρατήσαμε από τη μπεσαμέλ) για να πάρει χρυσαφί χρώμα το παστίτσιο μας και να νοστιμήσει περισσότερο.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

More in RECIPES
ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΕΛΟΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά 8 ξυλάκια για σουβλάκι ½ κιλό πράσινα φασολάκια (βελόνες) 1...

Close