ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγανισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά, για να στραγγίξουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή).
Ανακατεύουμε απαλά (για να μη βγάλουν κι άλλα υγρά τα κολοκυθάκια). Το μείγμα πρέπει να μπορεί να πλάθεται, αλλιώς ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170° – 180° C). Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7 – 8 τεμαχίων, για 4 – 5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με τζατζίκι.
Εναλλακτικά και για πιο ελαφριά γεύση μπορούμε αντί να τα τηγανίσουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα σε μέτριο προς καυτό φούρνο.

Καλή όρεξη

 

More in RECIPES, Uncategorized
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΥΛΙΚΑ 1,5 πακέτο μακαρόνια Νο3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ 750 γρ. κιμά...

Close