ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΠΑΡΑΒΑΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ

Το παραβάν το οποίο προέρχεται από τη μακρινή Ιαπωνια, είναι μια κατασκευή που πέρα από την καλαισθησία που προσδίδει στο χώρο, μπορεί να εξυπηρετήσει και την ανάγκη να διαχωρίσουμε κάποια σημεία ενός δωματίου. Τα παραδοσιακά ιαπωνικά διαχωριστικά, είναι γνωστά στα ελληνικά με τη γαλλική λέξη paravent (αλεξήνεμο).
Τα παραβάν αποτελούνται από φύλλα ενωμένα μεταξύ τους και διακοσμημένα με παραστάσεις ζωγραφικής ή καλλιγραφία. Στον διακριτικά απομονωμένο χώρο που ορίζουν τα παραβάν διαδραματίζονται ποικίλες δραστηριότητες, όπως η μοναχική συγγραφή και ανάγνωση, οι ιδιωτικές συναντήσεις και οικιακές ασχολίες, ο ύπνος, η τελετή του τσαγιού, αλλά και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.
Ένα παραβάν πλέον κατασκευάζεται με διάφορους τρόπους, από μασίφ ξύλα ή από τελαρά με ύφασμα, μπορεί να γίνει ρομαντικό, μοντέρνο, μπορεί να μπει σε παιδικό δωμάτιο ή και σε μια γωνιά στο σαλόνι.


Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε με απλά υλικά να κατασκευάσουμε το δικό μας παραβάν.

ΥΛΙΚΑ
6  πηχάκια μασίφ ορθογώνια  1,2X3,8 εκατοστά (το λιγότερο)και μήκους 1,75 μέτρα
6 πηχάκια μασίφ ορθογώνια  1,2X3,8 εκατοστά και μήκους 50εκ
ξυλόβιδες ή καρφιά
6 μεντεσέδες
Ύφασμα της αρεσκείας σας
Καρφωτικό (προαιρετικά)
Κατσαβίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κατασκευάσουμε 3 τελάρα με τα πηχάκια ως εξής:
Παίρνουμε ένα πηχάκι μήκους 50εκ και το γωνιάζουμε με ένα πηχάκι μήκους 1,75μ.
Στη συνέχεια τρυπάμε με ένα μικρό σε διάμετρο τρυπάνι προκειμένου να κάνουμε δύο τρύπες για να βάλουμε τις βίδες.
Έπειτα ενώνουμε τα δύο πηχάκια μεταξύ τους αφού έχουμε βάλει ξυλόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο πλαίσιο.

Τοποθετούμε τα τελάρα το ένα δίπλα στο άλλο και τα συνδέουμε με τους μεντεσέδες. Βάζουμε 3 σε κάθε πλευρά για μεγαλύτερη σταθερότητα.
Κόβουμε το ύφασμα σε τρία μέρη ώστε καλύπτει το κάθε τελάρο και το συρράπτουμε επάνω στα τελάρα. Και το παραβάν μας είναι έτοιμο!

Να πούμε ότι μπορούμε να βάψουμε τα ξύλα με ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ  για παράδειγμα, ή να τα ντύσουμε με ύφασμα ή δαντέλα, όπως επίσης ότι μπορούμε αντί για ύφασμα να βάλουμε χαρτί, ή να πλέξουμε κορδόνια μεσα στο τελάρο, αφού βάλουμε στις εσωτερικές πλευρές γάντζα.

 

 

 

More in EASY LIVING
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Οικολογικές λύσεις και μικρά μυστικά για να κάνετε πιο εύκολη την...

Close