ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Είναι αποφθεγματα σημαντικών ανθρώπων από το χώρο της φιλοσοφίας της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης, που έμειναν στην ιστορία. Λόγια που δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και επικεντρώνουν στην επιμονή στο στόχο του καθενός και όχι στα καθημερινά εμπόδια.
Παρόλο που πολλές φορές τα προβλήματα μας επηρρεάζουν αρνητικά, σίγουρα το να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ασισιοδοξάι μας βοηθά να τα αντιμετωπίσουμε και μας βγάζουν από το φαύλο κύκλο της κακής ψυχολογίας και της σωματικής κατάπτωσης.

Ας δούμε τι είπαν λοιπόν 5 από αυτούς και τι νόημα κρύβουν.

«Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία».
Ουίνστον Τσώρτσιλ, Πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Να τολμάς να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο κάθε φορά και όχι μισοάδειο. Το να σκέφτεσαι πως όλα θα πανε στραβά δε σε βοηθά να προχωρήσεις μπροστά. Αντίθετα σε προδιαθέτουν αρνητικά και σε κρατάνε δέσμιο σε καταστάσεις καθόλου ευχάριστες. Χαμογέλα, σήκωσε το κεφάλι ψηλά και κάνε όνειρα.

«Η καλύτερη εκδίκηση είναι η επιτυχία»
Φρανκ Σινάτρα, τραγουδιστής.

Για όλους αυτούς που στοιχημάτισαν πως δε θα τα καταφέρεις, βάλε κι ένα στόχο στη ζωή σου. Βάλε το μεγαλύτερο από αυτούς για σένα. Μη σταματήσεις αν δε πετύχεις τους στόχους σου. Σε πείσμα όλων αυτών που πίστεψαν πως δε μπορείς, κάνε πραγματικότητα τα όνειρά σου.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος, γι’ αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου»
Στηβ Τζομπς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple.

Μη σε νοιάζει αν ο διπλανός σου κάνει πλούσια ζωή. Μη προσπαθείς να μιμηθεις κανέναν και να γίνεις ίδιος μ αυτόν. Επικεντρώσου στο στόχο σου, ακολούθα τις δικές σου διαδρομές, χάραξε καινούριες κάθε φορά που δε σε βγάζουν εκεί που θες. Ο χρόνος περνά και σου αξίζει να απολαύσεις κάθε στιγμή του.

«Άλλαξε τη ζωή σου σήμερα. Μη στοιχηματίζεις στο μέλλον, ενέργησε τώρα χωρίς καθυστέρηση»
Σιμόν ντε Μποβουάρ, συγγραφέας.

Ποιος ο λόγος να γκρινιάζεις αν δεν κάνεις κάτι να αλλάξεις αυτό που σε ενοχλεί; Όσοι συνηθίζουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να σε ξεκουνήσουν. Το πιθανότερο είναι να σε τραβήξουν προς τα πίσω, να σε ακινητοποιήσουν όπως κάνουν και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Διάλεξε να βρίσκεσαι δίπλα σε ανθρώπους δραστήριους, που θα σε εμπνεύσουν με το δικό τους παράδειγμα ώστε να κινητοποιηθείς κι εσύ.

«Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν έχουμε το θάρρος να τα ακολουθήσουμε»
Γουόλτ Ντίσνεϋ, επιχειρηματίας.

Ονειρέψου μεγάλα πράγματα και κάνε μεγάλα βήματα προς την πραγματοποιήση τους. Ονειρέψου και μην αφήσεις τίποτε και κανέναν να σ ‘εμποδίσει σ υτό.
Ονερέψου και τόλμησε. Μόνο με θάρρος και επιμονή θα πετύχεις το στόχο σου.

More in MOOD OF THE DAY
ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μας ωθεί να το κάνουμε...

Close