ΠΑΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ: SWEENEY TODD

SWEENEY TODD

Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται!

Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
στις 27, 29 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου!

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το θρυλικό μιούζικαλ «SWEENEY TODD», επιστρέφει αναθεωρημένο και προσαρμοσμένο για την εντυπωσιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για 3 μόνο παραστάσεις  (27, 29/10 και 2/11)!
Η συναρπαστική ιστορία του δαιμόνιου κουρέα της Fleet Street, σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Stephen Sondheim και σενάριο του Hugh Wheeler, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία TONY (καλύτερο μιούζικαλ, καλύτερο σενάριο, καλύτερη μουσική, α’ ανδρικού ρόλου, α’ γυναικείου ρόλου, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης σκηνογραφίας, καλύτερων κοστουμιών) και ανεβάζοντας με τη μουσική του ποιότητα την τέχνη του μιούζικαλ σε δυσθεώρητα ύψη.
Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό Λονδίνο του 19ου αιώνα, ενώ τους γοητευτικούς αλλά ακραίας δυσκολίας ρόλους έχουν ερμηνεύσει κατά καιρούς διάσημοι ηθοποιοί και λυρικοί τραγουδιστές, όπως η Angela Lansbury, o Bryn Terfel, η Emma Thomson, η Imelda Staunton, ο Rodney Gilfry, η Patti LuPone.
Ο Γιώργος Πέτρου και οι Μουσικοί της Καμεράτα, γνωστοί διεθνώς για την ποιότητα των παραγωγών τους και την τόλμη των επιλογών τους, στο πεδίο του μουσικού θεάτρου (όπερα, οπερέτα, μιούζικαλ), υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του βικτωριανού Λονδίνου, γεμάτο μαύρο χιούμορ και έντονες συγκινήσεις!
Το αριστουργηματικό μιούζικαλ, που συνδυάζει την κωμική όπερα με τη ρομαντική κομεντί και τη μαύρη μουσική κωμωδία με το λυρικό θρίλερ παρουσιάζεται με έναν 26μελή θίασο που αποτελείται από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.
Η λαμπερή διανομή, που περιλαμβάνει τον δημοφιλή βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και την αγαπημένη ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη στους κεντρικούς ρόλους, και ο μοναδικός ήχος της διάσημης Καμεράτα υπόσχεται μια μαγική μουσική και θεατρική εμπειρία.

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΣΤΙΧΟΙ: STEPHEN SONDHEIM
ΣΕΝΑΡΙΟ: HUGH WHEELER 

SWEENEY TODD
Ο Δαιμόνιος Κουρέας της Fleet Street
Ένα μουσικό θρίλερ
(Μεταφρασμένο στα ελληνικά)
Σε μια προσαρμογή από τον CHRISTOPHER BOND
Πρώτη σκηνοθεσία (1979) HAROLD PRINCE

Ενορχηστρώσεις του JONATHAN TUNICK

 

Οι Μουσικοί της ΚΑΜΕΡΑΤΑ-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Σκηνοθεσία/μετάφραση: Γιώργος Πέτρου
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης,
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού,
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, Στέλλα Κάλτσου,
Κινησιολογία: Ζωή Χατζηαντωνίου, Κώστας Τσιούκας,
Μουσική προετοιμασία / Διδασκαλία ensemble: Δημήτρης Γιάκας,
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Δημόπουλος

 

More in LET'S GO ART
ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ (DANIEL COLAS)

«Τσάρλι Τσάπλιν» Του Daniel Colas για πρώτη φορά στην Ελλάδα!  Σκηνοθεσία:...

Close