ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά

Μακαρόνια φιογκάκια
1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
Ελαιόλαδο
2 φιλέτα κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 φλυτζ γάλα
½ φλυτζ. Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρι
200 gr τυρι κρέμα
Σκόρδο
Μπούκοβο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μιά μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιογκάκια.
3 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και το μπρόκολο. Βράζουμε τόσο όσο να παραμείνουν πράσινα και ελαφρώς τραγανά.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
Πρέπει να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν καλά (περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά).
Το βάζουμε σ ένα πιατο να κρυώσει και κατόπιν το κόβουμε σε λεπτές φέτες.Στο ίδιο σκεύος που ψήσαμε το κοτόπουλο βάζουμε το γάλα, την παρμεζάνα, το τυρί και το σκόρδο αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μη κολλήσουν και τα ψήνουμε εώς ότου λίωσουν τα τυριά και γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τα φιογκάκια και το μπρόκολο και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθεί το μπροκολο, μέχρι να πάει η κρέμα παντού.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι ή μπουκοβο.

Καλή σας όρεξη

More in RECIPES
BURRITOS ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Υλικά ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Close