ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ TEEPEE TENT

Είναι πολλές, είναι πολύχρωμες, είναι κομψές ή παιχνιδιάρικες, ταιριάζουν σε όλα τα παιδικά δωμάτια αλλά και στο σαλόνι ή στο φοιτητικό σπίτι. Στο εξωτερικό τις έχουν λατρέψει εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα κερδίζουν συνεχώς έδαφος αλλά η αγορά τους είναι ακόμη απαγορευτική μιας και το κόστος τους είναι υψηλό.
Είναι οι ινδιάνικες σκηνές ή όπως λέγονται αγγλιστί teepee tents.
Αν κι εσείς όπως εγώ, εχετε ενθουσιαστεί μαζί τους και θέλετε οπωσδήποτε μια, δε μένει λοιπόν παρά να δούμε μαζί πως μπορούμε να τη φτιάξουμε και μάλιστα με κόστος που δε ξεπερνά τα 20 ευρώ.

Τι θα χρειαστώ:
5 ξύλα ύψους 1,80 μέτρα στρόγγυλα
σκοινί
τρυπάνι
1,50Χ3 μέτρα ύφασμα
3 μέτρα περίπου ρέλι φαρδί
8 μέτρα κορδέλα φάρδους 1 εκατοστό  ή κορδόνι
Κλωστές και ραπτομηχανή για το ράψιμο

Σημείωση
Τα ξύλα μπορεί να είναι απλά κοντάρια σκούπας και δεν ειναι απαραίτητο να είναι στρόγγυλα οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δοκαράκια πάχους 5Χ10 εκατοστά τα οποία θα ζητήσουμε να μας τα κόψουν από εκει που θα τα αγοράσουμε.
Την κορδέλα ή το κορδόνι τη χρειαζόμαστε για να δέσουμε το ύφασμα επάνω στα ξύλα.

Πως τη φτιάχνω:
Κάνω σε όλα τα ξύλα μια τρύπα με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το πάχος του σκοινιού, σε απόσταση περίπου 30 εκατοστά από την κορυφή τους.
Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι σκοινί και το περνάω μέσα από την τρύπα του ενός ξύλου και δένω έναν μεγάλο σφιχτό κόμπο στην άκρη του. Περνάω και τα άλλα ξύλα στο σκοινί και τα στερεώνω όπως στην εικόνα δίνοντας έτσι το σχήμα της σκηνής μου.
Δένω και σταθεροποιώ στη συγκεκριμμένη θέση παιρνόντας το σκοινί πολλές φορές γύρω από τα ξύλα και ανάμεσα στο κομμάτι του σκοινιού που έχω περάσει στις τρύπες ώστε να μη μετακινούνται.
 
Έχω φτιάξει έτσι τη βάση μας.
Παίρνω το ύφασμα και κόβω 5 κομμάτια σύμφωνα με τις διαστάσεις που δίνει το σχεδιάγραμμα. Στο ένα από αυτά μετράω 1,20 μέτρα από την κάτω (μεγάλη) πλευρά του, σημαδεύω και κόβω το ύφασμα Αυτό θα είναι η είσοδος της teepee tent.

Κόβω την κορδέλα ή το κορδόνι σε 25 κομμάτια περίπου 30 εκατοστά το καθένα.
Ράβω τα κομμάτια του υφάσματος μεταξύ τους τοποθετώντας σε κάθε ραφή 2 κομμάτια κορδόνι (προσοχή να είναι από τη μέσα πλευρά της σκηνής το κορδόνι όταν τελειώσει το ράψιμο).
Ράβω στο πάνω μέρος κάθε ραφής από 2 κορδόνια επίσης.
Γαζώνω το ρέλι στο άνοιγμα της εισόδου.
Τελειώνω, γυρνώντας και γαζώνοντας το κάτω μέρος του υφάσματος περίπου 3 εκατοστά φτιάχνοντας έτσι ένα όμορφο τελείωμα στο καλυμμα της σκηνής μου.
Και επιτέλους ήρθε η ώρα να στήσω τη σκηνή.
Δένω τις πάνω κορδέλες στα ξύλα στην κορυφή ακριβώς κάτω από το σκοινί.
Κατόπιν δένω με τις  κορδέλες εσωτερικά κάθε ραφή πάνω στο αντίστοιχο ξύλο φροντίζοντας να είναι σφιχτά δεμένες ώστε να μη λύνονται εύκολα. Προαιρετικά στερεώνω κορδέλες και στην είσοδο για να μπορεί να κλείνει.

Δε μένει τίποτε άλλο πέρα από το να γεμίσω τη σκηνή με μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλιά ή γιατί οχι και μ ένα αφράτο πάπλωμα και έτοιμη η χουχουλιάρικη κρυψώνα για παιδιά αλλά και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά.

Καλές δημιουργίες

 

More in EASY LIVING
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΟΜΟΔΙΝΟ ΑΠΟ ΤΕΛΑΡΑ

Το ότι έχουμε εντυπωσιαστεί πολλοί από εμάς με τις διάφορες κατασκευές...

Close