ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΟΜΟΔΙΝΟ ΑΠΟ ΤΕΛΑΡΑ

Το ότι έχουμε εντυπωσιαστεί πολλοί από εμάς με τις διάφορες κατασκευές από παλέτες είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μείναμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στη φαντασία και τη δημιουργικότητα με την οποία ένα αντικείμενο ως πρόσφατα στα αζήτητα, μετατράπηκε σε κάτι απόλυτα κομψό και χρηστικό.
Πόσοι όμως ξέρουν ότι εξίσου χρηστικό και πανέμορφο μπορεί να γίνει και ένα απλό τελάρο φρούτων;
Τα ξύλινα αλλά και τα πλαστικά τελάρα, με λίγο μεράκι και φροντίδα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε διάφορα έπιπλα για εντός και εκτός του σπιτιού. Τα βρίσκεις σχετικά εύκολα και συνήθως χωρίς κόστος ιδιαίτερο (σε αντίθεση με τις παλέτες που είναι αρκετά ακριβές και δυσεύρετες πλέον).
Πρόσφατα, προμηθεύτικα ορισμένα ωραιότατα τελάρα φρούτων, από τον μανάβη που ψωνίζω στη λαΙκή αγορά. Τελάρα ωραιότατα, καθαρά (και δωρεάν) τα οποία μου κράτησε και που σύντομα θα πάρουν τη δική τους θέση στο χώρο μου.
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε κομοδίνο από τελάρα. Μια κατασκευή πολύ απλή και κατάλληλη τόσο για το παιδικό υπνοδωμάτιο όσο και για υπνοδωμάτιο ενηλίκων. Τι θα χρειαστούμε; Τελάρα. Σ αυτήν την περίπτωση ξύλινα τελάρα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΟΔΙΝΟ
2 ξύλινα τελάρα ίδιου σχήματος και μεγέθους
Καρφιά
4 κομμάτια ξύλο 10Χ20 εκατοστά περίπου
4 ροδάκια ή 4 κομμάτια ξύλου 10Χ10Χ10 (για τα ποδια)
ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ σε όποια απόχρωση θέλουμε
Βερνίκι νερού ή κερί φινιρίσματος.

Τοποθετούμε τα τελάρα με το άνοιγμα εμπρός με την φαρδιά τους πλευρά προς τα κάτω, το ένα πάνω στο άλλο.
Στις στενές πλευρές τους και στο σημείο που εφάπτονται μεταξύ τους καρφώνουμε τα 4 κομμάτια ξύλου 10Χ20 εκατοστών ώστε να σταθεροποιήσουμε μεταξύ τους τα δύο τελάρα.
Καρφώνουμε στο κάτω μέρος της κατασκευής μας (φαρδιά πλευρά που ακουμπά στο πάτωμα) τα ποδαράκια ή στερεώνουμε τις ρόδες.
Βάφουμε με το χρώμα κιμωλίας στο χρώμα που επιλέξαμε και αφού στεγνώσει περνάμε βερνίκι ή κερί.
Και έτοιμο το κομοδίνο μας. Στο τέλος θα έχουμε κάτι σαν αυτά.


Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε ντεκουπάζ, σχέδια με πυρογράφο, ή απλά να περάσουμε ένα βερνίκι μόνο και να το αφήσουμε έτσι.
Μπορούμε στο πάνω μέρος να βάλουμε ξύλο ή γυαλί, αν το τελάρο έχει κενά ανάμεσα στα ξύλα του και φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε χώρισμα με ξύλο λεπτό ώστε το κάθε τελάρο να έχει ένα ράφι ή ένα χώρισμα ή και να το ντύσουμε από τη μέσα πλευρά με ύφασμα το οποίο θα στερεώσουμε με καρφωτικό.

2 Replies to “ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΟΜΟΔΙΝΟ ΑΠΟ ΤΕΛΑΡΑ”

Comments are closed.

More in EASY LIVING
ΠΩΣ ΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΩ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

Και ενώ έχετε πέσει με τα μούτρα στην φασίνα και έχετε...

Close