ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μας ωθεί να το κάνουμε αλλά οι περισσότεροι από εμάς, συνδέουμε γεύσεις, μυρωδιές και ήχους με στιγμές. Καλές, κακές, τρυφερές, χαρούμενες οι στιγμές μας δεν έχει σημασία. Πάντα μια γεύση και μια μυρωδιά θα είναι πάντα κάπου εκεί κρυμμένη και περιμένει να βγει προς τα έξω.
Σήμερα ξύπνησα και ο φθινοπωρινός αέρας που από χθες ταλανίζει τα δέντρα, πηγαινοέφερνε τα ξερά φύλλα στο μπαλκόνι και ακουγόταν αυτό το τρίξιμο, αυτό το θρόισμα το περίεργο που το ακούς και πάντα αναρωτιέσαι. Και στάθηκα για ώρα πολλή χαμένη στις σκέψεις προσπαθώντας να θυμηθώ με τι μοιάζει. Και ξαφνικά από το πουθενά νάτη η στιγμή και γίνεται εικόνα. Και με βλέπω μικράκι Κυριακή απόγευμα να κρυφοκοιτάζω από την πόρτα της κουζίνας, έτοιμη για σκανδαλιά. Και βλέπω και στο τραπέζι πάνω το πιο λαχταριστό, το πιο τριζάτο θέαμα που είχα δει ποτέ μου.
Στεκόταν εκεί και περίμενε μέσα στα χίλια φύλλα του και τις κρέμες του. Και την ώρα που πονηρά και ανυπόμονα έχωνα το πηρουνάκι για να κλέψω παράδεισο, έτριξε τόσο που θαρρείς πως αναστέναζε μαζί μου από ευδαιμονία κι αυτό. Και όταν το δάγκωσα ήταν σα να μου κάναν αγκαλιά σφιχτή.
Τ’ αγαπημένα πρόσωπα τα ταϊζω οπωσδήποτε ΜΙΛΦΕΪΓ. Και όταν το τρώνε κάθομαι και τους κοιτώ και τους παρατηρώ. Και όταν δαγκώνουν και σπάνε τα φύλλα χαμογελάω. Γιατί εκείνη η στιγμή είναι σα να τους αγκαλιάζω σφιχτά και τρίζουν τα μέσα τους μέχρι που όλα να μπουν στη θέση τους και να μείνει μόνο η απόλαυση.
Κι αν σας αρέσουν και σε σας οι τριζάτες αγκαλιές πάρτε την εύκολη και γρήγορη συνταγή μου και κάντε το μέσα σας να τρίξει.


ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σφολιατίνια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
5 ποτήρια γάλα πλήρες
3/4 ποτηριού ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
2 βανίλιες
1 κ.σ. βούτυρο

ΣΑΝΤΙΓΙ
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε  την κρέμα και τη σαντιγύ όπως κάναμε και ΕΔΩ
Στρώνουμε τα σφολιατίνια και την κρέμα πατισερί εναλλάξ σε μια φόρμα μακρόστενη
Τελευταία στρώνουμε και τη σαντυγί
Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζετε και τα ρίχνετε από πανω.
Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρουμε για να μη τραβήξει υγρασία στο ψυγείο

Ενδιάμεσα και για αγκαλιές πιο λαχταριστές μ αρέσει να βάζω φράουλες. Κι αν δε σας αρέσουν οι φράουλες, βάλτε όποιο φρούτο σας αρέσει. Κι αν δε σας αρέσει, βάλτε απλά την αγάπη σας.

Καλή και γλυκιά Κυριακή

 

More in SWEET SYNDAY
ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Πάντα τις Κυριακές του φθινοπώρου με πιάνει μια νοσταλγία για τα...

Close