DIY CHRISTMAS: ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ

Χιονόμπαλες: Τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, τις έχουμε θαυμάσει σε πολλές ταινίες και παραμύθια και τις λαχταρήσαμε. Μας παραπέμπουν και μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση αλλά είναι ιδανικό διακοσμητικό για όλο το χρόνο. Το τέλειο δωράκι για μικρόυς και μεγάλους που στην καρδιά παραμένουν παιδιά.
Μπορούμε να τις βρούμε στο εμπόριο έτοιμες ή να φτιάξουμε τις δικές μας με τις αγαπημένες μας παραστάσεις και με ελάχιστα και φτηνά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

Άδεια γυάλινα βάζα με καπάκι
Μια ισχυρή εποξική κόλλα γενικής χρήσης 
Γλυκερίνη (στα φαρμακεία)
Πλαστικές ή ξύλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες
Χρυσόσκονη (γκλίτερ) και συνθετικό ψεύτικο χιόνι (σε όλα τα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη)
Απεσταγμένο νερό.

Διαλέξτε τ αγαπημένα σας διακοσμητικά, φιγούρες δεντράκια σπιτάκια και κολλήστε τα με κόλλα στο μέσα μέρος από το καπάκι του βάζου. Προτιμήστε κόλλα με ένδειξη “ισχυρή” ή κολλήστε με θερμοκολητικό πιστόλι. Αφήστε να στερεωποιηθεί για τουλάχιστον 12 ώρες και βεβαιωθείτε ότι κόλλησαν καλά στο καπάκι.

Ρίξτε στο βάζο τηνχρυσόσκονη, το συνθετικό χιόνι και γεμίστε το μέχρι μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος με αποσταγμένο νερό και γλυκερίνη σε αναλογία περίπου 4/1.
Οι ποσότητες είναι φυσικά ανάλογες του μεγέθους του βάζου που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά «με το μάτι» θα δείτε πόσο περίπου χρυσόσκονη και χιόνι χρειάζεται, όσο για την γλυκερίνη, που χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την κίνηση του γκλίτερ και του χιονιού, να τα κάνει δηλαδή να πέφτουν πιο αργά όταν κουνάτε την χιονόμπαλα, υπολογίστε περίπου 3-4 κουταλιές σε ένα μετρίουμεγέθους βάζο και προτιμήστε να είναι πιθανόν λιγότερη από όσο χρειάζεται κι όχι παραπάνω, γιατί τότε θα κολλήσει μαζί με το γκλίτερ στον πάτο του βάζου.

Ανακατέψτεμε ένα κουτάλι το νερό στο βάζο, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα κόλλας στο σημείο που το καπάκι εφάπτεται και κλείνει το βάζο ώστε να είστε βέβαιοι πως δεν θα ανοίξει, κλείστε σφιχτά το καπάκι και αναποδογυρίστε το βάζο. Στολίστε το καπάκι και το πάνω μέρος σύμφωνα με το γούστο σας.

Eίναι από τις ευκολότερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, υπέροχη ιδέα και για δώρα και ανάλογα με τα υλικά και τα χρώματα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μπορείτε να δώσετε στις χιονόμπαλες όποιο ύφος θέλετε, από απολύτως …παιχνιδιάρικο έως όσο επιθυμείτε …σοβαρό.

Tips & Tricks

-Η χρήση αποσταγμένου νερού, εξασφαλίζει την ίδια διαυγή εμφάνιση της χιονόμπαλας όσο χρόνος κι αν περάσει από την κατασκευή της. Αν χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης σε λίγο διάστημα τα άλατα θα καθήσουν πάνω στην επιφάνεια του βάζου και θα το θολώσουν.
-Το σχήμα του βάζου παίζει καθοριστικό ρόλο. Όσο πιο στρογγυλό τόσο πιο πειστικά παραπέμπει σε χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα.
Ένα από τα καταλληλότερα βαζάκια για να φτιάξετε mini χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες είναι αυτά που θα βρείτε σε όλα τα super markets με παιδικές αλεσμένες τροφές.
-Τα καπάκια από τα βάζα μπορείτε να τα βάψετε χρυσαφί, ασημί ή σε όποια απόχρωση θέλετε, όπως και να τα διακοσμήσετε στο τέλος της κατασκευής με κορδέλα, σκοινί κλπ.
-Και το εσωτερικό της μπάλας μπορεί να αποκτήσει περισσότερο χρώμα, αν θέλετε, αρκεί να χρησιμοποιήσετε διάφορες αποχρώσεις γκλίτερ.
-Τόσο με κλειστά βάζα όσο και με ένα ποτήρι ή οποιοδήποτε γυάλινο διαφανές σκεύος μπορείτε να φτιάξετε και χιονόμπαλες χωρίς νερό.  Θα το κάνετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας ως «καπάκι» ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι.
-Σε φαρδιά και χαμηλά βάζα που σας επιτρέπουν να δουλέψετε άνετα στο εσωτερικό τους, μπορείτε να κολλήσετε τις φιγούρες στον πάτο του βάζου αντί για το καπάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CHRISTMAS, Uncategorized
DIY CHRISTMAS: 28 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

28 εύκολες ιδέες χριστουγεννιάτικων κατασκευών για να κανετε το σπίτι σας...

Close