ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΚΛΑΔΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ

Αν έχετε στο σπίτι μια γωνιά ή ένα τοίχο που δεν ξέρετε πως να τον διακοσμήσετε. Αν έχετε βαρεθεί να κρεμάτε καδράκια και κλασικά ραφάκια. Αν στην τελική σας αρέσουν τα διαφορετικά και ασυνήθιστα, μια καλή ιδέα είναι τα κλαδιά δέντρων.
Τώρα το φθινόπωρο και με τις προετοιμασίες για τα κρύα του χειμώνα, πολλοί έχουμε πρόσβαση σε κλαδιά ξύλων, μικρά ή μεγάλα.  Επίσης σε περίπατους στην εξοχή μπορεί να βρείτε διάφορα ξερά κλαδιά που μπορείτε ν αξιοποιήσετε.
Και θα μου πείτε μα τι να κάνω με κλαδιά;
Πολλά θα σας πω εγώ. Με λίγη φαντασία και οικονομικά μπορείτε ν αλλάξετε πανεύκολα ένα χωρο που ως τώρα σας μοιάζει βαρετός.
Από μικρά διακοσμητικά, ονειροπαγίδες και αυτοσχέδιες κορνίζες μέχρι μεγάλες κατασκευές όπου ξαφνιάζουν ευχάριστα και συναρπάζουν με την απλότητα και την ομορφια τους. Όπως το δέντρο που θα «φυτέψουμε» σήμερα.

ΥΛΙΚΑ
Μια γλάστρα
Τσιμέντο ταχείας πήξης
Νερό
Κουβά για το ανακατεμα του τσιμέντου
Κλαδιά ξερά δέντρου

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ


Ετοιμάζω το τσιμέντο στον κουβά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του.
Γεμίζω τη γλάστρα με το τσιμέντο έως 4περίπου εκατοστά κάτω από το άνοιγμα.
Αφήνω το τσιμέντο να πήξει ελαφρά (προσοχή να μη σκληρύνει εντελώς απλά να σφίξει λίγο).
Χώνω τα κλαδιά μέσα στο τσιμέντο όσο πιο βαθιά γίνεται για να στερεωθούν καλά και αφήνω να ολοκληρωθεί η πήξη του τσιμέντου.
Η γλάστρα με το δέντρο μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να βάψουμε τα κλαδιά, να διακοσμήσουμε με πετραδάκια τη γλάστρα και γενικώς ν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.
Μπορεί να γίνει ντεκόρ σε μια γωνιά δίπλα σε μια κρεμάστρα, να γίνει το ίδιο κρεμάστρα, ή και να στολιστεί με πον πον αλλά και σα χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Και για όσους έχουν στο σπίτι γάτες:

Αν χρησιμοποιήσεις χοντρά κλαδιά και μεγάλη γλάστρα και καρφώσεις στα κλαδιά κομμάτια σανίδες, μπορείς να φτιάξεις ένα καταφύγιο για τη γάτα σου που λατρεύει τα σκαρφαλώματα.

Καλή επιτυχία

More in EASY LIVING
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ

ΚΑΡΕΚΛΑ - ΚΟΥΝΙΑ Όλοι λίγο πολύ από την παιδική μας ηλικία...

Close