ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΥΛΙΚΑ
16 λαζάνια
Ηλιέλαιο για το λάδωμα
160 γρ. Ελαιόλαδο
400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
180 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
320 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
230 γρ ξινομυζήθρα
600 γρ. Μανούρι
Θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Τσάϊβς, ψιλοκομμένο
Λάδι λευκής τρούφας
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. σάλτσα ντομάτα
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

EΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λαζάνια για 5-6 λεπτά. Τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα 120γρ  ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε  και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
Αποσύρουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στην φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι φρέσκο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε το μίγμα με το σπανάκι να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε ελαφρώς.
Σ’ ένα μπoλ, βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι, τα μανιτάρια σοτέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε και αλατίζουμε εάν χρειάζεται.
Παίρνουμε ένα φύλλο λαζάνι, βάζουμε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70-80 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγουμε σε ρολό, το κάνουμε κανελόνι. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.
Σ’ ένα ταψί διαστάσεων 24×30 εκ., αδειάζουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και πάνω της τοποθετούμε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα  και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 15 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη

(τη συνταγή βρήκαμε εδώ: www.yiannislucacos.gr)

More in RECIPES
ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ

ΥΛΙΚΑ 2 φιλέτα κοτόπουλου (ανοιγμένα και χτυπημένα) 3 αυγά 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι...

Close