ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ, TO DO LIST, ΒΑΖΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Είσαι από εκείνους που νιώθουν ότι ενώ είναι όλη μέρα απασχολημένοι στην ουσία δεν είναι καθόλου παραγωγικοί; Νιώθεις πως συνεχώς αφήνεις εκκρεμότητες και δεν διεκπεραιώνεις ούτε τα μισά από αυτά που θέλεις με αποτέλεσμα να έχεις στρες και να κουράζεσαι χωρίς λόγο;
Διάβασε παρακάτω 5 τρόπους για να κάνεις τη μέρα σου πιο παραγωγική και τη ζωή σου καλύτερη.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ
Φτιάξε τη δική σου καθημερινή ρουτίνα και μη ξεφεύγεις από αυτήν αν δεν ολοκληρώσεις ολα τα βήματα της. Μαθε να την ακολουθεις ωστε να γινονται τα απλά καθημερινά πιο γρήγορα και σαφώς με λιγότερο άγχος. Βεβαια μη ξεχνάς ότι σκοπός της ρουτίνας είναι να βελτιώσει τη ζωή μας και όχι να μας γίνει εμμονή Άρα όταν κρίνεται απαραίτητο ή όταν δε μας εξυπηρετεί πλέον απλά την προσαρμόζουμε στα νέα μας δεδομένα.
Ένα βήμα λοιπόν τη φορά και πάμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΞΥΠΝΑ ΝΩΡΙΣ
Δεν έχει σημασία αν είσαι ή όχι πρωινός τύπος. Μπορείς και πρέπει να ξυπνάς νωρίς. Ξεκίνα βάζοντας το ξυπνητήρι σου 15 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο και εφάρμοσέ το για μια εβδομάδα. Την επομένη κάνε το ίδιο και ξύπνα 15 λεπτά νωρίτερα. Μπορείς να το κάνεις όσες φορές θέλεις μέχρι να φτάσεις να ξυπνάς την ώρα που εσύ θα έχεις ορίσει ότι σου ταιριάζει.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
Τώρα που ξυπνάς νωρίτερα έχεις για παράδειγμα μισή ώρα καθημερινά όλη δική σου για να πιεις έναν καφέ με ηρεμία πριν ξεκινήσει η μέρα σου. Να φας εκείνο το πρωινό που ποτέ δεν προλάβαινες. Ή απλά απόλαυσε την ησυχία του σπιτιού πριν ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Ακολουθώντας ένα ΜΕΝΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ γλυτώνεις από πολύ χρόνο που ως τώρα δαπανάς ψάχνοντας τι να μαγειρέψεις αλλά και αν έχεις τα υλικά, άσε που σε πολλές περιπτώσεις αυτό που θες δεν το έχεις και έτσι καταλήγεις να τρως ξανά απ’ έξω.
Με το εβδομαδιαίο μενού γλυτώνεις χρόνο γιατί πάντα ξέρεις τι χρειάζεσαι, χρήμα γιατί πλέον δε θα πετάς τα τρόφιμα επειδή δεν τα μαγείρεψες και χάλασαν αλλά και το πιο σημαντικό; Μπορείς άνετα να ελέγξεις εσύ την ποιότητα της τροφής σου.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: TO DO LIST
Έχεις ακούσει για τον όρο «brain dump»; Στην ουσία περιγράφει εκείνη τη στιγμή που γράφεις σε μια λίστα όλα εκείνα που έχεις στο μυαλό σου και πρέπει να γίνουν. Ψώνια, εκκρεμότητες του σπιτιού, εργασίες, τα πάντα. Όταν απλά τα «έχεις στο μυαλό σου» το σίγουρο είναι ότι κάτι θα ξεφύγει και δε θα γίνει και θα το ανακαλύψεις όταν πλέον θα είναι ίσως αργά για να το κάνεις (ή την ώρα που αποφασίζεις να πιείς εκείνον το ζεστό καφέ και ν αράξεις με το βιβλίο στο χέρι).
Ανανέωνε τη λίστα σου καθημερινά και ρίχνε μια ματιά το πρωί πριν αρχίσεις το τρέξιμο. Αν προκύπτει κάτι καινούριο το γράφεις, σβήνε ό,τι έχεις ήδη κάνει και βρες τρόπο να κουβαλάς αυτή τη λίστα πάντα μαζί σου.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: ΒΑΖΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Με τη λίστα στο χέρι, τώρα ειναι η στιγμή να θέσεις τις προτεραιότητες. Κάνε πρώτα τα επείγοντα, αυτά που δεν σηκώνουν αναβολή. Κι αν δεν υπάρχει κάτι τόσο επείγον, κάνε κάτι που σ ευχαριστεί και που θα φτιάξει τη διάθεσή σου. Επίσης μπορείς να κάνεις αυτά που απαιτούν περισσότερη ενέργεια, μιας και το πρωί η διάθεση και η αντοχή μας, συνήθως είναι στο υψηλότερο όριο της το πρωί.
Αυτό ήταν. 5 βήματα απλά, που ίσως σου φαίνονται δύσκολα και σε αγχώνει το αν μπορείς να τ ακολουθήσεις. Δεν υπάρχει λόγος. Κάνε ένα βήμα τη φορά. Και μετά το επόμενο. Και σίγουρα στο τέλος θ ανακαλύψεις ότι χωρίς ιδαίτερο κόπο η ρουτίνα, σου βελτίωσε την ποιότητα ζωής σου.

 

More in EASY LIVING
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ TEEPEE TENT

Είναι πολλές, είναι πολύχρωμες, είναι κομψές ή παιχνιδιάρικες, ταιριάζουν σε όλα...

Close