ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΖΩΕΣ

Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει
Νίκος Καζαντζάκης

Εγώ θα προσθέσω επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας γεμίζουν χρώμα, ομορφιά και αισιοδοξία. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που ζουν ζωές χαρούμενες και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.
Μια βόλτα στην πόλη, ένα Κυριακάτικο πρωινό με φίλους, ένα τανγκό στη μέση του δρόμου με μια μουσική υπόκρουση που ακούν μόνο αυτοί.

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που δεν έχει σημασία το βάρος που κουβαλάνε στην πλάτη, γιατί το χαμόγελό τους είναι πιο δυνατό και γι αυτό δε λυγίζουν. Δε σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν να χαμογελούν. Τι κι αν η καθημερινότητα μοιάζει σκληρή; Αυτοί σε πείσμα κάθε αντιξοότητας, συνεχίζουν την πορεία που χάραξαν προς την ευτυχία. Συνεχίζουν να έχουν ιδέες που πασχίζουν να κάνουν πραγματικότητα και να τις κάνουν να ψηλώσουν.

Είναι οι άνθρωποι που θα τους δεις να στέκονται να μυρίσουν, να γευτούν, ν αγγίξουν αυτό το κάτι που είδε το μάτι τους στο πέρασμά τους και που η λαχτάρα τους για ζωή τους επιβάλλει να το κατακτήσουν και να το κρατήσουν μέσα τους με κάθε τρόπο.
Άνθρωποι που δε βλέπουν μαύρο άσπρο αλλά βλέπουν χρώματα και προοπτικές. Που πασχίζουν με κάθε τρόπο να χρωματίσουν τη δική τους ζωη με τις πιο πλουμιστές αποχρώσεις που τους προσφέρονται και μετά με τη σειρά τους γεμίζουν τον κόσμο ευτυχισμένες  στιγμές, μεγάλες ιδέες και χρωματιστές ζωές.

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.