ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας λαδι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουταλάκια σκόνη τσίλι
Αλάτι
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή ένα κύβο)
2 με 3 μεγάλες ψιλοκομμένες τομα΄τες
6 αυγά
2 μετριες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 φλυτζανια ψιλοκομμένο σπανάκι ή λαχανίδα
200 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ένα κουτάλι λάδι (όχι να κάψει). Σωτάρουμε τα κρεμμίδια να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, 2 κουταλάκια τσίλι, το χυμό και την τομάτα και τα βραζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε μέσα τις πατάτες και το ενα κουταλάκι τσίλι που αφήσαμε στην άκρη. Σωτάρουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε στις πατάτες τη σάλτσα τομάτας που αφήσαμε στην άκρη και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και το ψιλοκομμένο σπανάκι ώστε να μαλακώσει και κατόπιν με πολύ προσοχή σπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά.
Με ένα κουτάλι τα καλύπτουμε με σάλτσα και σε χαμηλωμένη φωτιά τ αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να δέσει ο κρόκος σύμφωνα με το γούστο μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, τρίβουμε επάνω το τυρί ώστε ν αρχίσει να λιώνει από τη ζέστη της σάλτσας και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Καλή σας όρεξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in RECIPES
ΣΠΙΤΙΚΑ BERGERS

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το site του Άκη Πετρετζίκη  και την...

Close