ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ; ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ – ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΜΠΑΝΙΟ

Μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι και δεν ξέρεις τι θα χρειαστείς; Αναπόφευκτα όταν στήνουμε νέο σπιτικό μια τάση να τα πάρουμε όλα μας πιάνει. Συγκρατήσου. Κυρίως αν το βαλάντιο σου δεν είναι μεγάλο, καλό είναι να ξεκινήσεις με τα απολύτως απαραίτητα.
Ποια είναι όμως αυτά τα απαραίτητα;

Μιλήσαμε ήδη για την ΚΟΥΖΙΝΑ, το ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ και το ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ.  Τελευταίο και καθόλου ευκαταφρόνητο το μπάνιο. Χώρος με ιδιαίτερη σημασία κι αυτός για ένα σπίτι και φυσικά χώρος που πρέπει να είναι τακτοποιημένος και πάντα καθαρός.
Για να τα δούμε αναλυτικά.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ
Ηλεκτρική συσκευή που πάει συνήθως στο μπάνιο αλλά βολεύεται και σε άλλο χώρο αν το μπάνιο είναι μικρό.


ΚΑΛΑΘΙ ΑΠΛΥΤΩΝ
Ϊσως να σε  βολεύει στην αρχή το πάτωμα ή η μπανιέρα/ντουζιέρα, αλλά μη γίνει συνήθεια. Στο εμπόριο θα βρεις πολύ ωραία φτηνά αλλά ακόμη κι ένα χαρτοκιβώτιο που θα ντύσεις με κάποιο ύφασμα, θα κάνει εξίσου καλή δουλειά μέχρι να πάρεις κάποιο του γούστου σου.
ΚΑΛΑΘΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Σετ με το ΠΙΓΚΑΛ (το βουρτσάκι της τουαλέτας ναι)
ΠΕΤΣΕΤΕΣ
Τουλάχιστον 6 για το πρόσωπο και 3 μεγάλες για το μπάνιο. Πολλοί προτιμούν τα σετ των τριών (μπάνιου, χεριών, προσώπου). Προσωπικά αυτό που παρατήρησα είναι πως συνήθως τα σετ έχουν διπλάσια τιμή από τις αντίστοιχες πετσέτες που θ αγοράσεις μεμονομένα. Κάνε την έρευνά σου.
ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ
Απαραίτητη αν δε θες κάθε φορά που κάνεις ντους, ο χώρος του μπάνιου να θυμίζει πισίνα.
Στην ουσία στο μπάνιο δε θα χρειαστείς γι αρχή άλλα αντικείμενα. Αν το μπάνιο δεν διαθέτει ντουλάπι θα χρειαστείς σίγουρα αρκετά καλαθάκια, ιδανικά αυτά που μπορεις να βάλεις το ενα πάνω στο άλλο, ώστε ν αποθηκεύσεις μικροπράγματα, να τοποθετήσεις τα προσωπικά είδη υγιεινής και να τακτοποιήσεις τα είδη καθαριότητας του σπιτιού.
Θηκες αδιάβροχες κρεμαστές  ή ραφάκια θα σου λύσουν τα χέρια αλλά γι αρχή μπορείς και χωρίς αυτά.

Μη ξεχάσεις να αγοράσεις σκούπα, φτυαράκι, σφουγγαρίστρα και κουβά σφουγγαρίσματος καθώς επίσης και ένα χαλάκι για την είσοδο (αν δε θες να σκουπίζεις τα παπούτσια στο χαλί του καθιστικού σου).
Επίσης ως εξτραδάκια θα χρειαστείς μια απλώστρα για τα πλυμμένα ρούχα καθώς επίσης μια λεκάνη αρκετά μεγάλη και μανταλάκια, ένα ηλεκτρικό σίδερο (η σιδερώστρα μπορεί να περιμένει) και μια σκούπα ηλεκτρική.


Φυσικά απαραίτητα τα καθαριστικά του σπιτιού και των ρούχων και τα είδη ατομικής υγιεινής (να προτιμάς μεγάλες συσκευασίες)
Και έτσι ολοκληρώνεται η λίστα με τα απολύτως απαραίτητα για να εξοπλίσεις το νέο σου σπιτικό. Σου φάνηκαν πολλά; Στην πορεία ίσως ανακαλύψεις ότι δεν είναι ούτε τα μισά απ όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Αυτό όμως είναι υποκειμενικό και διαφέρει από σπίτι σε σπίτι και από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Καλες αγορές και ακόμη καλύτερη και άνετη διαμονή στο νέο σου σπίτι.

More in EASY LIVING
ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ; ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ- ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ – ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι και δεν ξέρεις τι θα χρειαστείς; Αναπόφευκτα...

Close