ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα χοιρινό (εσκαλοπ) περίπου 1/2cm
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 λεμόνι
2 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
½ ματσάκι μέντα
300 γραμμ αρακά
300 γραμμ πράσινα φασόλια
300 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
½ κόκκινο τσίλι γλυκό
Φλίδες τυριού (π.χ.) πεκορίνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα γουδί βάζουμε το θυμάρι μαζί με ξύσμα από το λεμόνι και λίγο χυμό. Με το γουδοχέρι τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και κατόπιν βάζουμε το σκόρδο λιωμένο λίγο αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο ελαιολαδο και κάνουμε μια πάστα με την οποία καλύπτουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν.
Από τη μέντα βάζουμε τα φύλλα στην άκρη και τα κοτσάνια τα ρίχνουμε μαζί με τις πατάτες σε μια κατσαρόλα νερό να βράσουν για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε τον αρακά, τα φασόλια και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 2- 3 λεπτά ακόμη.

Σ ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το χυμό από μισό λεμόνι, 2 κουταλιές ελαίολαδο, τα φύλλα της μέντας ψιλοκομμένα, το τσίλι ψιλοκομμένο και το τυρί και ανακατεύουμε (κάνουμε δηλαδή ένα ντρέσιγκ).
Σουρώνουμε τα βρασμένα λαχανικά, αφαιρούμε τα κοτσάνια της μέντας, κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τα βαζουμε όλα μαζί σε ενα μπωλ. Περιχύνουμε με το ντρέσιγκ που φτιάξαμε και ανακατεύουμε να πάει παντού.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ
Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλάκα γκριλ και αφού ζεσταθεί βάζουμε επάνω τα μαριναρισμένα φιλέτα και ψήνουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν σύμφωνα με το γούστο μας.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και τις πατάτες και γαρνίρουμε με έξτρα φλίδες τυριού.

Καλή όρεξη

More in RECIPES
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο...

Close