ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Η είσοδος του σπιτιού ενώ είναι ο πρώτος χώρος τον οποίο αντικρίζουν όσοι έρχονται στο σπίτι μας και ο χώρος στον οποίο θα βγάλουμε τα παπούτσια, ή θ αφήσουμε παλτό, ομπρέλα ή τσαντα πριν μπούμε στο εσωτερικό, είναι πολλές φορές παραμελημένος και μη λειτουργικός.
Μικρές αλλαγές και προσθήκες όπως ένα μικρό έπιπλο πάνω στο οποίο θ ακουμπάμε κλειδιά, λογαριασμούς ή αντικείμενα που δε θέλουμε να ξεχάσουμε φεύγοντας, μια ομπρελοθήκη και μια κρεμάστρα για τα παλτά, τα κασκόλ και τις τσάντες μας, αλλά και ένα μικρό κάθισμα –εφόσον υπάρχει χώρος- για να καθίσουμε ώστε να βάλουμε ή να βγάλουμε τα παπουτσια μας σίγουρα θα δώσουν άλλη αίγλη και σαφώς θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε μια κρεμάστρα για την είσοδο αλλά που μπορεί εννοείται να κρεμαστεί και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Απλή και εύκολη χωρίς μεγάλο κόστος που μπορεί με λίγη φαντασία να γίνει ένα πολύ κομψό και χρηστικο αντικείμενο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι
Ένα κομματι ξύλο σε όποια διάσταση μας βολεύει για το χώρο που θέλουμε να τοποθετήσουμε την κρεμάσρα μας. Εγώ χρησιμοποίησα ένα ξύλο 60Χ25 εκατοστά.
Πόμολα – αυτά που βάζουμε για παράδειγμα στα ντουλάπια της κουζίνας. Τα βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία από πολύ απλά πλαστικά, μεταλλικά μέχρι γυάλινα και σε διάφορα χρώματα ανάλογα με την έμπνευση μας.
Γαντζάκια για το κρέμασμα
Γυαλόχαρτο
Τρυπάνι
Χρώμα κιμωλίας
Κερί ή Βερνίκi για το φινίρισμα.
Ούπα (για να στερέωσουμε στον τοίχο)

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.
Μετράμε ίσες αποστάσεις και κάνουμε τρύπες με το τρυπάνι για να περάσουμε τα πόμολα
Αν υπάρχουν εργαλεία όπως ηλεκτρικό πριόνι και τόρνος μπορείτε να φτιάξετε τις γωνίες της κρεμάστρας σας στρογγυλεμένες ή να δώσετε ένα πιο περίπλοκο σχήμα.
Μπορείτε να ζητήσετε να σας τα κόψουν σε κάποιο ξυλουργείο, όπως και να σας κάνουν τις τρύπες για τα πόμολα αν δεν έχετε εσείς τρυπάνι.
Τρίβουμε το ξύλο με το γυαλόχαρτο αν χρειάζεται ώστε να είναι  λείο.
Βάφουμε και φιξάρουμε την κρεμάστρα με το χρώμα κιμωλίας. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ντεκουπάζ, να περάσουμε σχέδιο με στένσιλ ή ακόμη και να χαράξουμε πριν το βάψιμο με ειδικά εργαλεία πάνω στο ξύλο.


Περνάμε τα πόμολα στις τρύπες και βιδώνουμε να είναι σταθερά
Στερεώνουμε τα γαντζάκια για το κρέμασμα στο πίσω μέρος και έτοιμη η κρεμάστρα μας.
Την κρεμαμε στο σημείο που επιλέξαμε με τα ούπα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα ρούχα και τα καπέλα μας

2 Replies to “ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ”

 • Κάτια Ψαράκη

  Θα ήθελα να δω και άλλα έπιπλα για την είσοδο του σπιτιού

  • Sue

   Καλησπέρα κα Ψαράκη. Σιγά σιγά θα μπουν κι άλλες ιδέες για διάφορες κατασκευές και για την είσοδο αλλά και για το υπόλοιπο σπίτι.
   Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στη σελίδα μας ώστε να λαμβάνετε ειδοποίηση για τις νέες δημοσιεύσεις. Θα βρείτε τη φόρμα εγγραφής κάτω δεξιά στη σελίδα.

Comments are closed.

More in EASY LIVING
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΑ

Και αφού βάψαμε τα πάντα με ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ τώρα τι κάνουμε;...

Close