ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μικρό μπουκάλι κρασί κόκκινο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί
Αφού βραχεί καλά, το στραγγίζουμε και το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το πολύ 3-4 κουταλιές της σούπας κρασί στο μείγμα του κιμά
Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια και πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε λαδωμένο ταψάκι στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Κατόπιν τα βάζουμε σε σάλτσα ντομάτας που βράζει και τ αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά
Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή όρεξη

More in RECIPES
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ 3 πατάτες 3 κρεμμύδια 500 γρ. άσπρα μανιτάρια 1/2 φλ....

Close